• strict warning: Non-static method view::load() should not be called statically in /home/oytznpew/domains/vahl.nl/public_html/sites/all/modules/views/views.module on line 879.
  • strict warning: Declaration of views_handler_filter::options_validate() should be compatible with views_handler::options_validate($form, &$form_state) in /home/oytznpew/domains/vahl.nl/public_html/sites/all/modules/views/handlers/views_handler_filter.inc on line 589.
  • strict warning: Declaration of views_handler_filter::options_submit() should be compatible with views_handler::options_submit($form, &$form_state) in /home/oytznpew/domains/vahl.nl/public_html/sites/all/modules/views/handlers/views_handler_filter.inc on line 589.
  • strict warning: Declaration of views_plugin_row::options_validate() should be compatible with views_plugin::options_validate(&$form, &$form_state) in /home/oytznpew/domains/vahl.nl/public_html/sites/all/modules/views/plugins/views_plugin_row.inc on line 135.
  • strict warning: Declaration of views_plugin_row::options_submit() should be compatible with views_plugin::options_submit(&$form, &$form_state) in /home/oytznpew/domains/vahl.nl/public_html/sites/all/modules/views/plugins/views_plugin_row.inc on line 135.
  • strict warning: Non-static method view::load() should not be called statically in /home/oytznpew/domains/vahl.nl/public_html/sites/all/modules/views/views.module on line 879.

Xandra Brood

XANDRA BROOD. ROCK-'N-ROLL WIDOW

Xandra Brood weet dat haar huwelijk met ’s-Neerlands grootste rocker niet ‘gewoon’ zal worden. Maar ze heeft geen idee welk leven haar te wachten staat als ze Herman Brood in 1985 haar jawoord geeft. Nu vertelt ze voor het eerst haar verhaal. Van Brabants meisje tot vrouw van de meest legendarische popartiest, schilder, junk en levenskunstenaar van ons land. Dit boek schetst een ontroerend portret van Herman Brood als vader en echtgenoot. Maar bovenal laat dit boek zien wie de vrouw is die achter hem staat en zijn gezin, door alle stormen heen, op koers houdt. Een moeder die niet anders kan dan haar man buiten de deur zetten. Maar hem ook weer liefdevol in huis haalt als zijn gesloopte lichaam het opgeeft. Dan beginnen de meest gruwelijke en tegelijk mooiste maanden van haar huwelijk. Gevoelens van ontreddering en wanhoop afgewisseld met dierbare momenten van humor en geluk. Dit boek is een ode aan de bepaald niet 'gewone' liefde van een bijzondere vrouw voor een bijzondere man.

IN DE PERS:

"Xandra benadrukt de kwetsbare man en lieve vader die naar huiselijkheid hunkerde maar daarmee niet kon omgaan. Vahl tekende haar ontroerende verhaal met zijn vlotte pen op." - De Telegraaf.

 

"Vahl zit zo dicht op haar huid dat het boek de schijn heeft van een memoire, sommige media – waaronder nu.nl – kopten dan ook dat de weduwe een boek geschreven heeft over haar leven met Herman Brood. Het misverstand zegt iets over de bewonderenswaardige dienstbaarheid waarmee Rutger Vahl Rock-‘n-roll widow gemaakt heeft." - Biografieportaal.nl